Работа при нас

DoBG Internships

местоположение: гр. Варна
работно време: гъвкаво, подходящо за студенти
продължителност на стажа: около 3 месеца

Накратко за нас:

DoBG предлага софтуерни и уеб дизайн услуги за местни и международни клиенти. Пишем HTML5, CSS3, PHP, JavaScript, JQuery, JSON, MySQL, PostgreSQL и др. и работим по MVC модел. Поддържаме висок стандарт на писане на код и затова сме една от малкото фирми във Варна, която има отделна длъжност за Quality Assurance. Търсим и стажанти, които да заемат длъжността PHP Developer.

Сред нашите клиенти са:

Какво представлява Quality Assurance?

Когато се разработва даден софтуерен продукт остават дефекти (бъгове), а естествено клиентите не желаят бъгав софтуер. За това се налага ефективен процес за откриването и отстраняването на дефектите по програмните продукти. Част от работата на програмистите е да тестват продуктите, които са създали за да открият проблеми още през процеса на работа по даден софтуерен продукт, но практиката показва, че това не е достатъчно. Именно за това се налага използването на екип от специалисти, които да тестват софтуерните продукти и да осигуряват нужното качество. В практиката има различни имена за Quality Assurance специалистите. Можете да срещнете тази длъжност под някое от следните имена:  тестер, тест специалист, специалист по качеството, QA специалист, тест инженер, QA инженер и др.

Какво представлява PHP Developer?

PHP разработчик е професия, която се занимава с изработката на компютърен софтуер. PHP разработчиците участват във всички етапи от разработката на софтуерни продукти — анализиране на изискванията, моделиране на бизнес процесите и проектиране на софтуера, реализация на функционалността, изпитване и поддръжка.

Какво се прави по време на стажа?

В началото на работното време ви даваме задачи и инструкции, оставяме ви да работите по тях, като можете да си помагате с колегите и помагаме с подробни обяснения в предварително планирано време. Ще работите по ERP/ CRM/ ecommerce приложения, API-та, server admin-и. Освен специализираните знания по PHP и Quality Assurance, ще усвоите добри практики в програмирането (работим по МVC модел) и ще свикнете с организацията на работа в една софтуерната фирма – спазването на графици, следването на различни техники на project management, комуникацията в екип. Екипът е малък (около 5 души), на средна възраст 23 години, в офис в центъра на гр. Варна.

Какво се прави при наемане на работа след стажа?

При успешно преминаване на стажа, ще ви предложим да продължите на заплата при нас. От този момент нататък ще можете да вършите работата и отдалечено, ако така е по-удобно за вас и също запазваме възможността за гъвкаво работно време.

Защо си струва?

На свое разположение имате опита на програмисти с 15 години опит – управителят Добри Добрев (Zend Certified PHP5), както разбира се и знанията на останалите колеги. Можем да ви обърнем максимално внимание, защото сме малка фирма и в същото време ще ви обучим върху сериозни и сложни проекти.

Кандидатстване

Търсим хора, с изявена склонност към работа, която изисква концентрация, последователност, внимателно преглеждане, педантично следене за грешки и вникване в детайли. Също е нужно да сте сериозен човек, който не зарязва започната работа по средата и който има търпение и желание да попива нови знания. Трябва да разбирате поне четимо английски.

Процесът на кандидатстване е следния:

1. Първи етап: тестова задача

Моля, кандидатствайте, като ни изпратите на e-mail: info@dobg.net:

а) задължително: – име, фамилия, телефон – решени тестови задачи

б) непременно ни изпратете, ако имате:

- портфолио от направени проекти досега;

- качен код в GitHub или др.;

- участие в stackexchange или други софтуерен форум;

- учатие в олимпиади/ състезания/ др.;

- всякакво друго участие или постижение, което смятате за значимо и което е свързано с IT сферата;

в) препоръчително:

- някакъв професионален профил (примерно в LinkedIn/ Probook/ utest.com или др., или най-обикновена автобиография)

Ще отговорим на всички кандидати, независимо от резултата! По наша преценка, може да формираме група от кандидати, които не се класират за стажа, но са показали достатъчно старание и желание, с които да работим на принципа на дистанционни седмични задачи и среща на място в края на седмицата за дискутиране. За всякакви въпроси можете да се обърнете към info@dobg.net .

2. Втори етап: пробен работен ден (датата ще бъде уточнена допълнително)

3. Трети етап: интервю (датата ще бъде уточнена допълнително)

Следвайте ни:

https://www.linkedin.com/company/937692

https://probook.bg/companies/view/21423

https://www.facebook.com/dobg.web

https://twitter.com/dobg

Покажи картата